PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ

by Anna Kasińska
pasta z wędzoną makrelą do chleba, przepis na pastę z wędzoną makrelą, jak zrobić pastę z wędzonej makreli,
image_print

Pasta z wędzoną makrelą to szybki i pyszny sposób na urozmaicenie śniadania lub kolacji. Kremowa, aromatyczna i pełna smaku, świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem. Przygotujesz ją w kilka minut, a jej wyrazisty smak z pewnością zachwyci domowników!

Polecam również inne pyszne pasty do chleba

Składniki:
  • 300 g wędzonej makreli
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 3 jajka na twardo
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
Jak przygotować pastę z wędzoną makrelą?
  1. Przygotowanie tej pasty jest niezwykle proste i szybkie. Na początek usuń skórę i ości z wędzonej makreli, a następnie rozdrobnij mięso widelcem na mniejsze kawałki.
  2. W misce połącz makrelę z majonezem i musztardą aby uzyskać gładką i kremową konsystencję.
  3. Drobno posiekaj/pokrój cebulę, szczypiorek, ogórek i jajka. Wymieszaj z pastą.
  4. Dopraw całość solą oraz pieprzem według uznania. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aby smaki się przegryzły.
  5. Pasta z wędzoną makrelą najlepiej smakuje schłodzona. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub świeżymi warzywami.

Smacznego!

pasta z wędzoną makrelą do chleba, przepis na pastę z wędzoną makrelą, jak zrobić pastę z wędzonej makreli,

pasta z wędzoną makrelą do chleba, przepis na pastę z wędzoną makrelą, jak zrobić pastę z wędzonej makreli,

Podoba Ci się przepis na pastę z wędzoną makrelą? Śmiało podaj go dalej!
Chcesz wydrukować przepis? Pod pierwszym zdjęciem jest 'drukarka’!

Może ci się spodobać

0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Wbudowane opinie
Zobacz wszystkie komentarze
0
Chętnie poznam Twoją opinię, proszę o komentarz.x